MELCloud is speciaal ontwikkeld om gebruikers een snelle en eenvoudige controle over hun Ecodan-verwarmingssysteem te bieden via een pc, Mac, tablet of smartphone met internettoegang – zowel lokaal als op afstand.

Eigenaars kunnen voortaan hun verwarmings- of warmwatersysteem zelf beheren. Een aantal belangrijke functies maken het namelijk mogelijk om het instelpunt voor hun verwarming en warm water alsook de afwezigheidsmodus naar wens aan te passen. Bovendien krijgen ze toegang tot de temperatuurinstellingen en toezichtfuncties.

“Dankzij de nauwkeurige bediening en controle van het systeem dalen zowel de werkingskosten als de emissies tot een minimum”, leg Rudy Gielen, Product Manager Air To Water bij Mitsubishi Electric Belgium, uit.

Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk gebruikers en apparaten MELCloud kunnen benutten. Dit systeem werkt dan ook met de meeste internetbrowsers van Microsoft, Google, Apple en andere aanbieders. De apps voor Apple en Android zijn vanaf nu helemaal gratis te downloaden via de Europese versie van iTunes en de Google Play Store.

Het systeem omvat een eenvoudige aan/uit-functie en werkingsrapporten van de verschillende verwarmingszones en instelpunten, maar ook een live feed met het weerbericht voor de komende twee dagen op de locatie waar het Ecodan-toestel staat.

“Sinds vorige zomer hebben we de Wi-Fi-interface op meerdere locaties in Europa getest, met MELCloud als resultaat. Dankzij dit systeem krijg je moeiteloos de controle over je verwarmingssysteem, waar je op dat moment ook bent”, voegt Rudy Gielen toe.

Deze service is beschikbaar in heel Europa en bij de lancering is de app al verkrijgbaar in de meeste Europese talen. In de toekomst komen er nog andere Europese talen bij.

Ga voor een demonstratie van het systeem naar www.melcloud.com. Klik daar op het tabblad ‘login’ en selecteer vervolgens ‘Demo tonen’ en ‘Verwarming’